onsdag 13 april 2011

Quinoagröt med päron och hasselnötter

Enkel och super god frukost!


För en portion behölver du:
1 dl vit quinoa
1 päron
2 dl vatten
1 msk solrosfrön
1 tsk hela linfrön
1 krm salt

Tillbehör:
Sojamjölk
1 msk hackade hasselnötter
Rivet päron

Börja med att skölja quinoan i en sil och låt vattnet rinna av. Medan vattnet rinner av kan du börja med att dela päronet och hacka den ena halvan grovt. Den andra halvan ska du riva på ett rivjärn som du sedan sparar inför servering. När päronet är grovhackat lägger du ner bitarna i en kastrull där du sedan tillsätter quinoan som du sköljt, vatten, solrosfrön, linfrön samt salt. låt sedan blandningen koka i cirka 15 minuter.



När gröten har kokat i 15 minute rlägger du upp gröten i en djup tallrik, servera gröten med rivet päron, hackade hasselnötter och sojamjölk.



Quinoa kan användas till en mängd olika maträtter. Quinoan kan användas i frukostar, sallader, i varmrätter och så vidare.  Av alla gryn så innehåller quinoan mest protein och det sägs även att kvalitetn på proteinet ska vara bättre än de proteiner som finns i kött. Quinoan är ett frö som är mycket rikt på kalcium vilket bidrar med att det stärker skelettet och tänderna, quinoan innehåller även en mäng järn vilket är bra för blodet. Quinoa finns att köpa i lite olika varrianter så som gryn, puffar, flingor, mjöl samt i pasta.

Jag hoppas att ni provar laga denna goda quinoa gröt, du får en kalas bra start på dagen vill jag lova =)

Ha det så bra och är det något som ni undrar över skriv en kommentar så svarar jag!
Johanna =) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar